Meråkerfjell Ridesenter

Meråkerfjell Ridesenter startet sin virksomhet i 1991. Da kjøpte vi inn 10 islandshester, som sommeren 1992 tok turister med ut i fjellet. Dette var en tradisjon etter Oddmund Dyrhaug (1978) og Robert Strøm.
    
Etter hvert som tiden har gått har antallet hester og aktiviteter bygget på seg, og vi har i dag ca. 70 islandshester. I 1999 ble den første hesten fra "Meråkerfjell" født. Avl og salg er nå blitt en viktig del av vår virksomhet, på lik linje med fjellridningen.
    
Vinteren 2004 stod det nye ridehuset (23x45m) ferdig. Nå har vi muligheter til å drive aktiviter hele året med ridekurs og temming/trening innendørs.

Vi har nå også et supert overnattingstilbud i " gammelstua" som er nyrestaurert. Den ble ferdig for et år siden og kan huse 15 prs.Der kan vi også ta imot dagkurs på inntil 24 prs. med eller uten servering. Dere kan også leie dere inn i forbindelse med andre aktiviteter i området, eller for ferieopphold.

Vi har nå et komplett ridesenter der du kan ta med hesten og vennene i klubben på eget kurs med egen instruktør, stalle inn hestene, leie ridehuset og bo på plassen. Du kan også bestille ridekurs for islandshest hos oss, med instruktør som vi skaffer. Vi har hester som er meget godt egnet om dere vil låne.  
    
Meråkerfjell Ridesenter er også en aktivitetsbedrift med kick-off, teambuilding og leikaktiviteter.
Vi kan tilby aktiviteter med egne aktivitører eller i samarbeid med andre, alt etter hvilke ønsker kunden har.

Leif Karsten Haugen

Leif K. Haugen tilhører urbefolningen i Teveldalen. Mor Edith fra Skurdalsvolden og far Andreas fra Smedhaugen i Hegra. Født i 1950, utvandret til Stjørdal for å lære litt folkeskikk. Arbeidet med stålkonstruksjoner i 5-6 år. Gift med Turid fra Straumbygda i Rana siden 1974. Har to jenter og tre gutter sammen, fem svigerbarn og åtte barnebarn. Startet som sauebønder i 1977. Bygde hus, fjøs, gårdsvei og dyrket 120 da. jord fram til 1981. Hadde på det meste 200 vinterfora søyer. Har nå ingen sauer,men 70 hester, ridehus og overnatting. Vi har det fremdeles veldig bra.

Les mere

Anne Stine Haugen

En vakker sommerdag i 1985 ble jeg født. Min interesse for hest blomstret tidlig i barndommen. Jeg, som mange andre, red mine første turer på hoppa Sol, som kom hit tre år før jeg ble født. Hun var akkurat passe sta til at jeg kunne ri henne. Også mange flere hester måtte "lide" da jeg og mine venner raste rundt på luftige turer. Jeg lurer fortsatt den dag i dag hvordan hestene kunne godta det vi utsatte dem for. Heldigvis har både fornuften og kunnskapen utviklet seg med årene.

Les mere