Tigull II

Anne Stine Haugen

En vakker sommerdag i 1985 ble jeg født. Min kariere som rytter startet i sauefjøset oppi Myra, men min interesse for hest blomstret også tidlig i barndommen. Jeg, som mange andre, red mine første turer på hoppa Sol, som kom hit tre år før jeg ble født. Hun var akkurat passe sta til at jeg kunne ri henne. Også mange flere hester måtte "lide" da jeg og mine venner raste rundt på luftige turer. Jeg lurer fortsatt den dag i dag hvordan hestene kunne godta det vi utsatte dem for. Heldigvis har både fornuften og kunnskapen utviklet seg med årene. Da jeg var 9 år fikk jeg "min egen" hest, Tigull II.

Siden det har jeg hatt gleden av å ri på mange gode hester. I 2000 kjøpte jeg hoppa Bára fra Teland (e. Heljar fra Vatnsleysa) som jeg konkurrerte på i noen år, som nå går i avl. Bára har gitt meg 4 lovende avkom som det skal bli spennende å begynne og temme ettervhert. Jeg har også temt, trenet og konkurrert på brødrene Bruni og Stormur fra Asphaugen (e. Manni fra Litla- Gardi). Jeg og Bruni ble uttatt på bruttolandslaget 04/05. I 2005 kjøpte jeg hingsten Kveikur fra Lian (e. Trur fra Wetsinghe) som er kåret med 8.10. Kveikur er mitt "prosjekt" som jeg håper å komme virkelig langt med, og så langt er vi godt på vei! Les mer om Kveikur under Avl- Kveikur fra Lian.

Jeg har arbeidet med hest på heltid siden 2004. Sept 07- juni 08 arbeidet jeg i Danmark hos verdensmester Johann Rúnar Skúlason. Det var et utrolig lærerikt år hvor jeg fikk gleden av å arbeide sammen med utrolig dyktige mennesker og meget gode hester.

Januar 2009 flyttet jeg til Danmark og bor sammen med Agnar Snorri Stefánsson. Vi driver til daglig Stald Gavnholt i Midt- Jylland, som er en proffesjonell treningsstall med plass til ca 25 hester.


I 2011 ble Anne Stine verdensmester i V1 på hesten Muni fra Kvistum. I tillegg fikk hun tildelt FEIFs Fether-Price, som er en pris som blir gitt til én rytter hvert år, som et symbol på god horsemanship og et godt forbilde for andre ryttere.