Skann koden
med mobilen din.

"Att rida högt uppe på kalfjället - på pigga säkra islandshästar
och plötsligt komma ner i en vårlik grön dal, med en porlande bäck -
och där äta lunch, - vila, umgås rundt lägerelden - Det är svårt at vara utan,
när man en gång provat på det!"
Anders och Christina Rydin
Meråkerfjell ridesenter skal til sommeren ta til med sitt seks og tyvende år som turoperatør, med fjellturer på islandshest.

Sommersesongen starter med kortere turer etter som snøen forsvinner.
Kvelds- og natturer er et populært tilbud i de lyse vårnetter. Når beitet blir bra nok, tar vi til med dagsturer og kortere overnattingsturer. Tidspunktet har variert fra slutten av mai til midt i juni. Fra og med uke 26 starter rideleirene mandag til torsdag, mens vi har to- og tredagersturer i forbindelse med helg. Parallelt med dette har vi halv- og heldagsturer. Disse fortsetter vi med hele sommeren. Fra og med uke 30 har vi vanlig sommerprogram med turer som er fra to til fem dager.

Femdagersturer går fra ridesentret nordover til Kulltjerndalen, der vi overnatter i en flott hytte som vi leier av Meraker Brug. Neste dag går turen mellom Store- og Lille- Kjølhaugen, øst for Kråksjøen og ned til Sul i Verdalen, der vi overnatter på gammelskola. Tredje dag ri vi gamle kongeveg til Skalsstugan i Sverige. Er det plass på fjellhotellet overnatter vi inne ellers setter vi opp en 14-mannslavvu som vi overnatter i.

Skalsstugan kan vi ta badstue og vi spiser alltid den flotteste treretters middag. Fjerde dag rir vi gjennom stor- elgens og bjørnens rike forbi Skalsvatnet og langs Tjerndalen til Hallsjøen. Denne dagen er helt fantastisk da vi rir i et terreng med store variasjoner, fra stor skog med meterhøg turt og gigantisk stormhatt, lier med fantastisk beite og enger med orkidéer. Ved Hallsjøen har vi en lavvuleir som vi også bruker til kortere turer. Herfra går oftest siste dag øst for Kjerringfjellet og Skurdalssjøen og heim.

Vi har også overnattingsturer sørover mot Stordalen og inn mot Sylene. Der er det overnatting på Turistforrenings hytter på Bjørneggen, Storerikvollen og Schulzhytta. Det er også her supre leirplasser for å overnatte i lavvu. 

To- og tredagersturer går også i samme området, men i en kortere runde. Da kan vi overnatte i en hytte ved dammen på Fjergen, i turistforeningens hytte ved Angeltjønna eller i lavvuleiren ved Hallsjøen. Lengden på dagsetappene justerer vi etter gruppens ferdigheter og vær. På alle turene satser vi på å ha flotte middager med bra variasjon.

Etter at vi tok i bruk "gammelstua" til overnatting er det mange som vil bo der og ri ulike dagsturer fra ridesentret.

For gjester som vil ha en ekstra spenning kan sausanking være tingen. Det foregår i månedsskifte aug. sept. Da blir det ofte lange dager og tøff ridning

Til snøen kommer for fullt har vi fremdeles kortere turer.
Vi har ridning  fra mellomjula og utover  vinteren. Vinterferiesesongen har vi ofte masse folk. 
Resten av vinteren er det også tilbud om ridning både helg og ukedager. Hestenes ferietid er i november og desember.